В името на бебето

Преди малко повече от 2 години, когато бях бременна с Дребосъчето се образовах за какво ли не, та стигнах и до момента с това в какво ще повиваме бебето. За много хора е напълно естествено това да е „великото откритие на цивилизацията“ и „улесняващо майките изобретение“ – еднократните пелени. Да, но на мен ми звучеше непривлекателно тази идея и реших да се обърна към добре забравено и в същото време отново набиращо популярност нещо, каквото са добрите стари пелени.

Има много причини поради които някои родители избират многократните пелени:

  • икономическа изгода – първоначалната инвестиция е голяма, но струва в пъти по-малко от еднократните пелени, да не говорим, че може да се отгледат две деца с тях;
  • екологична – хиляди и хиляди еднократни пелени, които няма да бъдат употребени от вас и няма да допринесат за претъпкването на и без това отеснялото градско сметище;
  • за здравето на бебето – пелените не са пълни с n на брой химикали, които да са в пряк контакт с нежната бебешка кожа, значително намаляват обривите;
  • комфорт за бебето – представете си колко са спарващи са дамските превръзки…представете си да сте нон стоп с тях, че и да ги наторявате!

Има и още и още причини да изберете многократните пелени за своето бебе и всяка една от тях си заслужава.
Та с Емил, водени от някои от тях, решихме че ще обуваме Дребосъчето с пелени и ще прилагаме естествена бебешка хигиена. Колкото и смешно да звучи, майка ми и баба ми извадиха от скрина моите бебешки пелени и аз се зачудих как по дяволите се повива бебе в тях! Точно тогава разбрах, че има и съвременни пелени, които решаваха моят проблем. Разнообразието им е голямо и човек доста трябва да се порови докато открие кой вид какъв е, какви предимства има и кои са най-удачни в неговия случай.

Докато се чудя какви пелени точно да купя, позната ми подари една такава Pop-in на Close Parent– различаваше се от всички, предлагани тук пелени. Стори ми се страхотна, но не се внасяше в България и трябваше да измислям начин да си ги докарам.
Днес тази първа пелена, макар и позахабена и преживяла доста неща, вече помага за добруването на малката разбойничка Роня. А компания й правят и чисто нови пелени, пак Pop-in, но вече с малко по-друг дизайн, свежи картинки и цветове.

И какво са Pop-in?

Накратко, това е пелена, състояща се от три части – непромокаеми гащички основна и подсилваща подложки. Всяка пелена се продава така, но допълнително могат да се купят само двете подложки (продават се заедно). Тарикатското им е, че може да смените подложките, а гащичките да останат същите. Това става благодрение на факта, че подложките се захващат с копченца към гащичките. Цялата пелена е изключително лесна за поддръжка и употреба. Pop-in е универсален размер и се ползва за деца от 3.180 кг, та чак до 16 килограма (то това човек е вече!), което също пести пари – има пелени, които не са един размер, а трябва да купувате нови с израстването на детето! 🙂

Ето и какво представляват те:

Още по-хубавото е, че тези пелени вече се внасят и в България (и да, аз също имам пръст в тази работа ;))

За това, ако ви е любопитно, чакате или имате бебе, а същевременно желаете да му предложите нещо по-добро от еднократни пелени, добре сте дошли утре, 16 ноември в магазинче Зелена Земя, на представянето на пелените!
Ще има 5 % отстъпка при закупуването на пелените!

3 responses to “В името на бебето

  1. Pingback: Моята още неизнесена #TEDxMladostWomen лекция* | Патиланско царство

  2. Pingback: Дреме ли предприемачка в теб? | Патиланско царство

  3. Pingback: Спотаява ли се предприемачка в теб? | Патиланско царство

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s