Да се излампиш на асфалтираното

Звучи ли ви някак си перифразирано?

Иде реч за дългоочакваното осветяване на Борисовата градина. Данчето FандUCKова заделила за тази работа 1 000 000 лв. (един милион лева! а линка води към видео с инспекцията на кметицата).

Оставям на страна факта, че лампите, които наистина се монтират в момента, са тотален кич – псевдо-ретро „кралски фенери“, които не са в съзвучие с нищо в парка и придават по-скоро евтинджоски привкус на начинанието, случващо се все пак в 21, а не 19 век.

Като редовен посетител на мястото, искам да Ви покажа какво предизвика горното заглавие, защото камерата на ьтв, услужливо не показва нищо по-ниско от кръста на кметицата:

Това, което виждате е едната от двете странични на Централната алеи, по която Кралските фенери са вече монтирани. Но поставяйки осветлението светлият изпълнителски ум е съсипал възмутително настилката. Асфалтът по принцип не е първа хубост, но нека погледнем по-отблизо работата.

Асфалтът е нарязан безобразно! После е закърпен още по-безобразно , без да се изравнява нивото на новия със стария асфалт, оставяйки възможността да се изрони и и още догодина да се излива нов.

А защо да се използва случая и да се асфалтират и стари дупки, като може да се подминат?

Защо асфалта да се реже право напред, когато може да се прояви творчество и да направим такава шаренийка?!:

…разбира се, пак подминавайки дупчици, като горната.

Дори не мога да си представя какво огромно усилие представлява за човека да врътка през метър-два тежката режеща мащина, за да сътвори горната неравна кръпка.

Един милион… предвид, че се кърпят тия безобразни дупки, ясно е, че в този милион не влиза план за преасфалтирането на алеите. Един милион за кичозни фенери, които да осветяват лъкатушенето ви край старите и новоформирани дупки от асфалт, който неизбежно ще се нарони и за камери, които да запишат сеира.

Но какво ли очаквам, като глътналия също толкова пари подуенски подлез, си стои също така зарязан, както и преди една година и на Фандъкова не й и дреме, въпреки обещанието, че за 10 дни ще бъде оправен…

5 responses to “Да се излампиш на асфалтираното

  1. Това, дето му викаш „XIX век“ се нарича с напълно съвременното „мутро-барок“ 😉 За неправилната форма на кръпките – как да е, кажи ми защо не са копали на метър встрани, в неасфалтираната земя? А? 🙂

  2. Де тоя акъл!…пък може и да го имат – така взимат пари за рязане, копане и асфалтиране – гледай на колко народ хляб са дали!

  3. Не са копали на метър встрани в неасфалтираната земя, защото:

    1. Там се копае лесно и дори без специализирана техника, следователно няма как да оправдят средствата, които са взели от общшината за работата.
    2. Копаейки в асфалта си гарантират нова обществена поръчка от общината – за преасфалтиране на алеите, следователно гарантират прехраната си.

  4. и все пак… не мога да не отбележа, че вашия парк е по-добре асфалтиран от нашия главен, че и републикански път II-16 😀

  5. като дойдеш при нас, ще те разходя по гладък асфалт в Парк дю Центъра 😉 (ще има да я хлъзгаш оная ми ти количка …) :Р

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s