За бебетата, децата и кърменето

След предишната ми много „женско-списанийна“ публикация, ред е да се отчета и като една „бг-мамма“ 🙂

Тези дни се отбелязват като Световна седмица на кърменето. Аз преди време излязох от този бизнес, но съвсем скоро ми предстои да го подхвана пак. А моментът, в който научих това, се втурнах да търся една моя много любима книжка от детството – „Бебе на нулева възраст“. Исках да подготвя с нея Дребосъчето за предстоящата му нова роля – на по-голямо дете и брат. Същевременно да изпреваря всички възможности, някой друг да тръгне да го просвещава от къде се появяват бебетата.

Търсих я дълго из кашони с книги, но така и не успях. За късмет преди време в един блог се появиха откъси от книжката (сега не мога да открия точно в кой) и много се зарадвах, че беше точно като в детските ми спомени.

Но друго си е да държиш книжката в ръце, да четеш от нея на детето си и, освен да го „просвещаваш“ да възпиташ и някакво чувство на естетика у него. Защото историята на всеки един от нас е показана със страхотни илюстрации, със съвсем малко, но напълно достатъчен текст, така че да достигне до истинската си публика – двегодишните и малко отгоре деца.

И точно, когато почти се отказах да я търся, с майка ми успяхме да изкопаем книгата от дъното на най-големия, N-ти по ред, пребъркан кашон на тавана 🙂

За моя най-голяма радост, Дребосъчето страхотно се израдва на книжката. Същият ден ме кара да я четем отново и отново и не минава ден без прочитане.

Това, което книжката показва, обаче, не е само това, от къде идват децата, но и как се хранят бебетата 🙂 Следващата страница от книжката е моят поздрав по повод Световната седмица на кърменето 😉

Всички майки, които са си родили бебе, имат мляко, с което го хранят.“  Толкова просто!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s