Как да избегнем заробващия жилищен кредит

Потръпвам при мисълта, че, за да имаш жилище, в най-общия случай трябва да су му роб 30 години и в оптимистичния вариант, в който все пак успяваш да го изплатиш, когато си на 60-70 години, купчината тухли ще са твои.

Вероятно мисълта отвращава мнозинството от нас, за това се чудим как да ни се размине. Имаше преди време едни репортажи за това как народа бори жилищната криза, строейки си апартамент на тавана/покрива.  Е, случва се поне на щастливците, живеещи на иначе прецакания последен етаж. Случвало ми се е и да виждам такива жилища. Чудя се как се заобикаля закона в такива случаи, как прецакваш държавата-кучка, жадна за данъци и още данъци. Плащаш ли парцел, право на строеж, какво пишеш в данъчната декларация на края на годината – „Къща на сем Петрови, които жевеят на покрива“?

Такива надстройки съм виждала доста, но ей този палат направо ме изуми, а на снимката се губи размаха и пищността на градежа и малкото забелязващ се интериор.

А и какво ли са платили на съседите, затова, че ползват общия покрив? 🙂

9 responses to “Как да избегнем заробващия жилищен кредит

 1. Пипи, първия и единствен въпрос, който ми хрумва е: каква изолация са наръгали на тоя купол? :))

  съседите отдолу са на далавера – имат още едно въздушно пространство, което да ги топли отгоре 🙂
  За това на снимката специално нямам идея как са получили разрешение, но теоретично и с добър архитект е възможно да стане и легално…

 2. Мда, от гледна точка на изолацията – това е самотно стояща къща на ветровито и дъждовно място… Нои това се прави с кредит, така че … не го разбирам като идея.
  Иначе могат да си платят правото да ползват покрива, като го поддържат през годините

 3. изглежда добре, но си е типично безобразие – диковщина 🙂

 4. Ела покрай морето, да ти се напълни окото :)))))!!!

 5. Pingback: Как да избегнем заробващия жилищен кредит

 6. Изолация…предполагам, че за да си спретнеш такъв градеж си мну як и не ти дреме каква ще ти е сметката за ток (все пак си спестил и няколко хилядарки от нетегленето на кредит 😉 )
  Стойчо, мисля че излиза далеч по-евтино да си направиш такова каролсоновско къще и може и да не се налага кредит… Wakeop да каже колко им излезе дома, като теглиха джизгията, ама май не са теглили кредит с Прасунсен, а това тук е по-малко.
  Богомиле, съмнявам се Диков да дава такива работи. Той разрешава далеч по-наедро прецакване на сгради-паметници на културата и архитектурата.
  Николай, абе, при вас сградите са забележителни от партера до върха на последната керемидка 😉

 7. Това модерно куполче според мен е кацнало на блокче строено през 60-те години на 20 век. Между старото и новото не прозира никакъв конфликт:(((( Изпрати снимката на архитектурната гилдия, току виж спечели награда за къща на годината. Другото безумие, което виждам е улуците на стъкления дом се оттичат върху покрива на блокчето, но дали има междусъседски войни???

 8. Pingback: Къде е тази “къща” | Патиланско царство

 9. Pingback: (Градински) джуджета | Патиланско царство

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s