Ех, тази ни къса памет

Трябваше днес да драсна разказ за Истанбул, но покрай румините вълнения се отплеснах. Но това ми разсейване ми напомни, че точно както и преди си оставаме все така късопаметно племе. А тези, които нямат памет са обречени да си повтарят грешките и да се надяват, че някой ден ще станат по-паметливи.
Какво се сетих ли? Сетих се за

Маргарит Ганев

Ганев де, Мáргарит! Не можете ли да се сетите? Мислите, че не сте го чували никога? Уверявам ви, че няма начин да не сте чували за резила през 2007 година, който преживяхме заради него, само дето сте забравили. Но ще ви припомня.
Беше заместник-министър на правосъдието при Петканов. И той, подобно на героинята от последните две седмици, се беше заинатил за един пост по на запад от България – щеше му се да стане нашия съдия в Страсбург на мястото на Снежана Ботушарова. Толкова му се искаше, че си направи конкурса така, че да спечели на наша територия, т.е. да номинира себе си в компанията на две други особи пред които да изпъква. Само дето от Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (Съвета на Европа да не се бърка със Съвета на ЕС) тия работи не минават и ни върнаха трите номинации – прецедент до момента. Некомпетентни били хората – това беше предтекста, иначе – непрозрачния и проведен при конфликт на интереси конкурс за номинации. И от Съвета на Европа ни го казаха. И ние се срамихме три дена, изпратихме по терлици новия човек и… забравихме.

Та така до миналата седмица – пак голям срам насред ЕС този път, голяма излагация. Е, на Руми, за разлика от Маргарит, ѝ гледахме срамотиите на живо и, за това беше и по-болезнено. Ама колко да е болезнено. Пак ще е всяко чудо за три дни (или две седмици) и така до другия път.

(за настоящия скандал много се изписа и, въпреки че има какво да добавя, няма да пиша, че отплесването ми съвсем голямо ще стане)

Advertisements

7 responses to “Ех, тази ни къса памет

 1. Да не забравиш Истанбул!

 2. е – болезнено, болезнено.. колко да е болезнено.днес един пич ми пробута следния лаф:

  … и седи, баце, и ми се блещи с едно око – ама като гъза на педераст.

  е, като сме си ги избрали – ще си ги търпим. па ще си се блещим с каквото имаме.

  пп

  аз съм имал друг вид глас, но Българският Народ не беше съгласен с него. обаче така или иначе – всички заедно го духаме.

  ппп

  пипич, ако тонът на този коментар не ти харесва – ще се радвам да го изтриеш 🙂

 3. Тъжно … за тези които са забравили за резила на Маргарит, още по-тъжно е че Румито го припони….

 4. Определено съм озадачен от тази статия, не толкова от факта, че един достоен и изключително ерудиран и интелигентен човек като Маргарит Ганев бива омърсен, колкото от некомпетентността на автора. Драги ми авторе, видно не си запознат с казуса и не познаваш личността, но нямаше да е лошо, като си тръгнал да хулиш някого, освен че си пропрочел няколко „поръчкови“ статийки от 2007 година, да беше си направил труда да разбереш повече за Маргарит Ганев. Не само, че един от доайените на българското право, успешен заместник-министър на правосъдието в предприсъединителния период на Р България, но стойностен човек. Засрамете се! И да, мога да си позволя да комнетирам, защото лично познавам г-н Маргарит Ганев! И още нещо – хайде пропроучи коя е всъщност Снежана Ботушарова и защо към онзи момент в българската преса излязоха тези гнусотии. Не може човек посветил живота си на науката, международното право и дипломацията, доказал го не само като преподавател, но и автор на множество трудове „да излага България“, ооо пропуснах, че човека владее 3 езика перфектно, защото тогава, четохме, че „нямал и езикова подготовка“! Не този човек е трябва да се срамува, а ти драги ми авторе! И да съгласна съм Румяна Желева бе издънка, но сравнение и не може да има!

 5. Уважаема Въпросителна,
  Моля, правете разлика между личните си впечатления от някой, като човек, професионалните му качества като преподавател в дадена област и изявите му на политическата сцена. И, ако М. Ганев е бил отличен правист и преподавател, за М. Ганев – заместник-министъра никак не може да се каже същото. Статиите за него според мен никак не бяха поръчкови, предвид това, че беше отстранен по обективни и доказани причини. Лошото е, че хем бяха такива преди да се отиде на ниво Съвет на Европа, хем се стигна до това да ни го кажат от там.
  Не съм разговаряла с г-н Ганев на френски, но предполагам в Страсбург са имали определени критерии за езикова компетентност подкрепена с документи. Дали не го владее или го владее толкова добре, че е решил да не си прилага дипломата, важното е, че не е отговорил на изискванията. Каквото и да е, съмнявам се в Страсбург да не могат да оценят езиковата компетентност на някого.

  В афекта си, сте решила, че казвам нещо срещу г-жа Снежана Ботушарова, за това ще Ви помоля да прочетете материала отново и да ми кажете къде казвам нещо срещу нея.

 6. Папилота, Маргарит Ганев е известен в цяла Европа като един достоен и добър правист ! Ще ти уредя среща с този човек да видиш дали е недостоен .. !

 7. Валерия

  Благодаря Ви за това напомняне. То обяснява много и в днешно време!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s