100, 99, 98… национални туристически обекта

Вандали сме и това май не е новина. Диваци сме Нация от вандали и диваци ли сме?
Година след това, което видях в пещера Магурата, вчера в репортаж по БНТ видях и „подобренията“ в „Ивановите скални църкви“. Последните не са включени в 100-те ни национални туристически обекта, но присъстват в един даже много по-авторитетен списък, този на световното културно и природно наследство под закрилата на ЮНЕСКО. И какво станало онзи ден там? Ми напили се някакви пишлемета, келеши с още жълто около устата и си изчегъртали там де що намерят на лице да прилича. И имената са си издълбали, че да помни народа во веки великото им дело!

Вайках се преди година за това, че няма да оставим съхраним нищо за децата си – нашето бъдеще, да видят какво е имало някога тъдява. Какви ти деца, какви пет лева, ми то нашето бъдеще сам си ги заличава тия неща. Вече не сме ние, дъртите, тия дето не пазят, пренесе се чумата на плещите на нашето бъдеще…
Ма няма да му тежи дълго на крехкото ни бъдеще. Като всеки списък и този на 100-те обекта, и на ЮНЕСКО се изчерпва. Като ги унищожат всички, за бъдещето на нашето бъдеще няма да остане какво да унищожава. Бяло поле, табула раза, ей това ни е бъдещето!

2 responses to “100, 99, 98… национални туристически обекта

  1. Мдам….и вандали и диваци,а и много повече и то все такива „хубави неща“.Само се бием в гърдите каква интелигентна нация сме и уж се гордеем с културното си минало,а „плюем“-/меко казано/ на него.Обвиняваме политиците за тяхното нехайство,а не гледаме какви сме ние.Пипи,много хубави теми повдигаш!

  2. Pingback: Да се радваме ли? « Патиланско царство

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s