Когато на феминистките им PISSне! (и на мен)

Отпуската, както вече ви казах, изкарах в Барселона и околните каталонски владения. С Емил пристигнахме в града вечерта, настанихме и хукнахме беж към центъра, за да видим нощна Барселона.
С метрото бяхме там за няма и десет минути. Откъм транспорт града е уреден перфектно. Влакчетата на няколкото линии се движат на интервал от точно три минути чак до 2 ч. вечерта и няма начин да го закъсаш някъде. Слязохме на пласа Каталония, мястото където футболните запалянковци празнуват победата на отбора на града и от където започва, най-известната улица в града – Les Ramblas/La Rambla (Първото на каталонски, второто на испански – за джумбуша около националностите и щенията за държава ще пиша после). От там решихме да свием встрани от тълпата и по-точно в
Бари готик (готическия квартал)
Идиличните малки улички, широки няма и два метра, отгоре виси пране и скасии…красота. Само че беше вечер, след 10 ч., пълно освен с туристи и с всякакви тъмни субекти от пакистански, африкански и индиански произход, които като ни зърваха изричаха като вудо магия:
„Хашшш мистър? Хаш?”
– Емиле, Емиле, къде се забихме? Тия тук ще вземат да ни вземат сметката с тия неприлични предложения! Давай да се връщаме в цивилизацията!

Затръгвахме си, но не е толкова лесно. След всеки завой изскача нова малка уличка и се чудиш накъде да потеглиш. Докато си проправяхме път още едно нещо ни направи голямо впечатление –МИРИЗМАТА. И не само в тази част на града. Цяла Барселона смърди на урина та се къса. На където и да се обърнеш мъж, я местен, я турист, се е загледал упорито в някоя залепена реклама на стената и „чете ли, чете”.

Смрад на пикоч!!!

Просто да се отвратиш.
На един концерт по случай наближаващия празник на града една девойка ми тикна нещо в ръцете. Брошурка. Ей тази. Но нали не разбирам каталонски, трябваше да ми я преведат. И се оказа нещо супер идиотско това чудо Pixing.
От една страна пикаенето навсякъде е наистина вбесяващо. Но начинът, по който феминистките, представени от брошурата, са решили да протестират, меко казано ме втрещи.
Та значи, какво да правите в Барселона, ако сте феминистки, на които им се пикае???
Ами пикайте на улицата! На брошурата си има указани и местата в града, където всяка жена…пардон, феминистка може да клекне или да стои права и да се изпикае, защото видиш ли било дискриминация спрямо жените това, че мъжете могат да пикаят на улицата, а женското пикаене било едва ли не криминализирано.
Да му пикая и на равенството, да ме прощавате.
Вместо да се борим спрямо първичното у себе си, дай да пикаем наравно с мъжете, щото това ще ни въздигне и премахне дискриминацията и там дето не я виждаме. Феминисткият вой за дискриминация под път и над път винаги ми се е струвал идиотщина, но е с този призив – да клякаме да пикаем по улицата, за да сме равни и недискриминирани – е просто не мога да разбера тия жени до къде могат още да стигнат в желанието си да търсят под вола теле?!

Advertisements

10 responses to “Когато на феминистките им PISSне! (и на мен)

 1. Ахаха, това е наистина забавно 🙂 Не са малко хората (идиотите), които се застъпват за нещо, колкото и да е тъпо, само защото са феминисти/консерватори/либерали и т.н. етикети. То бива, бива, ама чак пък толкоз…

 2. Пиша с уговорката, че не знам нито дума каталунски, така че може моето мнение да не се припокрива с позицията на хората зад Pixing. Но…ще рискувам.

  Значи, според мен интерпретацията ти на кампанията е прекалено буквална. Феминистите не протестират заради това, че мъжет могат да пикаят на улицата. Както ти самата каза… мирише достатъчно лошо, няма нужда от още. Протестът е по-скоро протест срещу това, че обществото ни налага различни стандарти за прилично и неприлично държание на мъжете и жените. В конкретния случай става въпрос за за пикаене, но ако се замислиш ще видиш, че това е само един такъв пример. Наскоро примерно си говорех с една позната, която каза „Абе, няма по-грозна гледка от пияна жена“ и аз я питах…“Защо? Пияните мъже по-лицеприятни ли са?!“ Има МНОГО подобни примери.

  Предполагам, че конкретната кампания разчита на шока като стратегически подход, за да комуникира доста по-дълбоки проблеми и въпроси от пикаенето на публично място. Дори, смея да твърдя, че по всяка вероятност тази кампания е по-скоро street theater… много интересен активистки подход, който се използва непрекъснато в кампаниите на много социални организации.

  Кажи дали те убедих? 😉

 3. копеле, за да пикае някой на улицата трябва не да е прост, ами не знам как да го нарека. подобна варващина и простотия според мен трябва да се наказва с разстрел – минава полицейската кола, и който „чете“ получава куршум в тила ебаси…

  сега сериозно, просто не мога да си представя как в град, насред улицата някой ще пикае…

 4. pipilota, ти сериозно ли бе? не знам дали петя те е убедила, но ми се струва напълно права. why the fuck ще иска някоя жена да пикае на улицата? представи си картинно колко удобно би било това.

 5. Петя каталонския и аз не го владея 🙂 Но явно е близо до испанския, защото пейстнах текста от блога на pixing в преводачката на гугъл, пишейки, че е на испански още преди да пусна поста, за да не говоря всуе. И от нескопосания превод ми стана ясно това и което написах. Та още от второто изречение инициаторите заявяват:
  „Pixing е начин да допринесе за борбата феминистка, като се съсредоточи върху всекидневните форми на дискриминация на пола, за която всички жени са подложени всеки ден…Ние считаме изключително важно да се обърне внимание на тези фини форми на дискриминация на пола, на които сме изложени всеки ден и ще предложи да действа по съответния начин.“

  Съгласна съм, че протестират не само срещу пикаенето, но и срещу неща от този род, наречени „Фини форми на дискриминация на пола“. Обаче (колко обичам тази дума!), не разбирам как може да се избере за пример, да се нарече дискриминация и да се протестира срещу това, че за мъжете е прието да се държат като диваци пък за нас не!
  Еми не е дискриминация, защото не смятам да се чувствам обидена от това, че се очаква от мен да се държа цивилизовано. Който иска да дивее да дивее, аз не мисля да го правя, а подобна инициатива само ме убеждава, че феминизмът е зациклил и се е изродил до „търсене на под вола теле“ и е лишен от всякакъв смисъл.

  Колкото и привидно миловидна да изглеждам, признавам че в мен се крие един закоравял рецидивист-традиционалист та няма да се убедя в правотата на тази конкретна кауза, а и феминистката такава като цяло. Така де, някой ден от Пипилота Виктуалия Транспаранта Ментолка Ефраимова Дългото чорапче смятам да махна последното и да го заменя с чуждото, което така или иначе си е вече част от мен 🙂

  Стига бе Лонги! Просто не знам как би преживял тогава сблъсъка с откритите химически писоари 😀 (ето ти картинка )

  Крис, виждала съм момиче да го прави зад Сатиричния театър и даже се попикаваше от смях 🙂

 6. Ха ха… Пипи, свържи листовката със събитието, на което са я раздавали, символичното му значение: концерт послучай празника на града. Мъжете опикават града като кучета, които си маркират територията. И жените искат да си го имат за своя територия.

  A Пипи от книжката си е бунтар срещу социалните разпоредби! 😉

 7. бря, яз все с жени се движа и никога не е имало проблем с пикаенето ни, нито за мене, нито за дамите. е, в центъра на софия бездруго няма къде човек да се изпикае и проблемите са взаимни, ама аз мога да го развея зад някой храст по царя, ама на жените им е по-неудобничко да се надупят бъш на жълтите павета…
  ама чак пък да пикайш по улиците в знак на протест… въпреки че лично аз бих участвал в протест срещу управниците ни (разбирай – електората)с обилно пикаене, па и не само, ама върху ухилените им мутри, не по улиците

 8. Размишльотини, то тамошните мъже и жени отдавна са загубили територията си в полза на безполово от към досадност турист 😉
  Бате не дей така, че ще ни арестуват за комплот срещу компота в НС 😉

 9. Pingback: Барселооона татататататааааа (1 част - основни положения) « Патиланско царство

 10. Pingback: Барселооона татататататааааа или Пипи гледа Гауди :) | Пътуване до...

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s