Къде се намира тази страна?

Спомням си преди време Тома Спространов представяше в едно предаване бразилска музика. Говори той, говори и изведнъж казва:
– Да, той бразилският език е просто прекрасен! И как се леят песните на този очарователен бразилски език. – не предавам думите точно, освен едната, за която съм сигурна: „бразилски“ език. Хахах имало такъв език значи.
Присетих се за тази случка покрай попадането ми в едно от ония магазинчета „за 1 лев“. Влязох, за да видя има ли едни много шукарни и далаверни гуменки с цена 6 лева (когато са маркови са поне по 60). Влизам и разглеждам, защото винаги може да се сетя за нещо полезно и потребно.
А, чинийки за левче! Я, и купички! Дали стават за микровълнова?… Разглеждам и какво виждам на етикета – оказва се, че тези чинии, идват от страната, в която както знаем говорят на бразилски език, и която очевидно и незнайно за мен до този момент се казва БразилиА :

4 responses to “Къде се намира тази страна?

  1. Не много по темата, ама като слушате португалски и бразилски песни, не ви ли се струва, че бразилският език е мнооого приятен, за разлика от португалския?

  2. Като неговореща португалски не мога да направя разлика, признавам 🙂
    Но като англоезична мога да кажа, че английския, говорен в Америка е доста по-неблгозвучен от британския, но не е по-малко английски 😉

  3. е то и чинийките така – мое и да не са много бразилски, ама бразилеят некак си, ти за едно левче кво искаш..

  4. Значи според българския правопис Бразилия е държавата, а Бразилиа е столицата, макар че едва ли нея са имали предвид. Но действително има такова нещо като Сен Гобен – фирма за производство на кво ли не не само в Бразилия, а и в цял куп държави:)

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s