Фут-болки

Мъка, мъка и болка, фут-болка! Тия дни съм лишена от шанса да гледам мачовете, защото кабеларка нямам, а капацитета на компа ми не позволява онлайн гледане. Само стоя и се чудя.

Я дайте да намерим по кой параграф за нарушаване на човешките права да съдим Диема, че са купили правата за Европейското. Че излъчват неефирна телевизия и дядовците на село не могат да гледат също, или че ме дискриминират на финансова основа.
Или пък СЕМ да съдим – че са дали на Диема да купи правата, при положение, че не са ефирни.
Или най-добре ще е БНТ да осъдим, за това че като национала телевизия не са осигурили на народа зрелището, пък ние данъци си плащаме. Дайте идея, че ако пропусна следващия мач на италианците ще се разбеснея.

И докато страдам по Европейското гледам плаката на цесекарите. На протест щели да ходят. Аз съм си злорадичка, но не винаги. Седях сред англичани докато Ливърпул дъниха Левски, а аз виках за тях, че все пак са наши момчета; и на мачовете на ЦСКА ходих и за тях виках докато ги дъниха хамбургерите…
А на фона на всичко това те продължават да ме питат на кое място е „СлаБия“! Аааа я у лево! Славия може да е зле, ама това е заради ръководството, не заради неиграенето. Сега ми е паднало да си го върна на всички (поне на цесекарите):

Бе вие като сте шампиони, що ще играете в трета картофена, а, а?

От мен съчувствие няма да видите, сами си търсете истината за футбола, нъцки!

6 responses to “Фут-болки

  1. Най-добре и БНТ-то, и СЕМ-а и ДиЛемата.
    Ама няма да ни огрее – ще кажат „платили са, купили са“.
    Щом ФИФА вече няма изискване за национално покритие.
    Значи и ФИФА е за бой.

    Аз за коктейл Молотов се замислям…

    За ЦСКА-то не си права.
    Аз съм левскар, ама в случая има гнусна гавра и с отбора и с феновете.
    И яка далавера, която май и Кремиковци влече към шахтата, а не само цска.

    Казваш, че славия е жертва на калпаво ръководство, така че не злорадствай, че да не им се връща и на тях. С цска-то случая е същият.

  2. Богомил Ветров

    Споко Пипилотке. В братска Македония, единствената тлевизия, която е купила правата за еврото е на албански. Така че не сме го втасали съвсем, а довечера те каня на кръчма – да гледаме мач на по бира. 🙂

  3. абе по-добре, че не си ги гледала талянците – биха ги хората като маче у дирек.

    така или иначе може и да не ги гледаш занапред, така че не се кахъри за липсата на кабелярка :mrgreen:

    апропо – у нас има кабелярка, заповедай 🙂

  4. пп

    за чорбата не коментирам, щот ми е мъчно, въпреки че не ги харесвам

  5. гравитон

    Мене пък ми е мъчно за ЦСКА, щото съм си „чорбарче“ някъде от 1957 година. И то от един мач дето ЦДНА би точно Славия с 3 на 0. Несправедливо е, според мен, за играчите, за привържениците (не феновете), за цяла България, да лишиш шампиона и от участие в Шампионската лига. Но тук нещата са майче много дебели? За големи пари става въпрос! Нее свързан само с Кремиковци и залаганията в Еврофутбол, а има връзка и с възможностите за пране на пари… Нормално ли е да се закупи един играч за 20 милиона долара и след една седмица да се препродаде за 60 милиона долара. Че това са си изпрани 20 милиона. И с кой играч от сегашните на ЦСКА да се разиграе такава схема? Няма такъв. А бе, това дето стана 94 година на световното в САЩ, да се загубят парите от французи, гърци,мексиканци, аржентинци, германци, пък и италианците бяха готови, няма вече кой да го допусне!

  6. Абе мъжове, много чувствителни се оказахте, на всички ви е мъчно 🙂 Това е шега разбира се. И на мен ми е мъчно, щото не е честно към отбора и привържениците, докато те си перат паричките и правят далаверите…
    ОБАЧЕЕЕ не са ви питали след всеки кръг за Салвия, тъй че сега по женски и аз ще се бъзикам, само концентрацията ще е по голяма, че едно е да ти продава шефа мачовете, друго да те прати да играеш сред картофите.

    Иначе да се похваля!Снощи най-накрая гледах мач от Еврото, браво на комшиите за последната минутка 🙂

Вашият коментар