Свинята-майка отвръща на удара

Помните, предполагам, плюшената свиня – сексиграчка, която искрено ме възмути и разлюти. Е та тя намери своето продължение и естествен завършек този вторник.
Това се случи обаче не тук, а през девет планини и през десета в плоската Белгия, Брюксел. Там в този град има един магазин – The Grasshopper, Скакалеца – най-страхотният детски магазин на Света!, според мен. Намира се на една уличка успоредна на Гран Плас, Grasmarkt/Marché aux Herbes 39-43 – ул. Пазара за тревички 🙂
Магазина е толкова фантастичен, че ще ви разказвам за него отделно и специално.
Та там сестра ми ми насочи вниманието към нещо много интересно:


„Свиня майка със сукалчета“

Сега, няма да коментирам дали бих взела някога на детето си точно тази играчка, но искам да сравня възпитателните качества на двете и какви ще бъдат въз основа на това белгиийските дечурлига и нашенските хлапетии.
Както си спомняте нашето момиченце ще има прасе, с един единствен чифт цици, които за сметка на това са огромни и поприкрити с розов сутиен с панделки. Прасето също така има хлабавки бикини и предизвикателна поза.
Белгийското момиченце за сметка на това има една свиня майка, блажено притворила очи, кърмеща своите дечица – прасенца и наслаждаваща се на ролята си. Няма сутиени, няма цицки, само е загатнато за последните, чрез прикрепените за коремчето й три прасенца. А те от своя страна са различни на цвят – какъв нагледен пример за мултикултурност и расова търпимост.
И докато нашенчето ще:
1. Има за модел за подражение похотлива свиня;
2. Иска да има сутиен на три години;
3. Червило на пет, и
4. Силикон на десет,
то белгийчето ще има:
1. Реалистична представа за прасетата;
2. Ще знае какво е кърменето и какви са целите му, което автоматично ще го доведе до въпроса –
3. Как това става при хората и майка му ще му обясни за родителството.
4. Няма да има много против Юсуф от Мароко да седи с него на един чин (това вече е друга тема обаче).

Само цената на белгийската свиня не видях. Със сигурност не е по-евтино от 27-левовата развратна праска в нашия магазин. Но пък урокът  за детето е безценен.

Advertisements

6 responses to “Свинята-майка отвръща на удара

 1. Да…свиня да си в Белгия.

  Сериозно. Белгийската свиня е много по-читава играчка и изводите, които правиш за разликите между двете, са много правилни.

  Още един, който може би не знаеш: почти всички деца на възраст 3-8 (за после не знам) настояват играчките им да са на семейства. Обезателно да има майка и едно дете, по възможност и баща и други деца. В игрите си повтарят модела, който наблюдават или който биха искали да имат (например, ако ги гледа само майката, това не им пречи в игрите да има и играчка-татко).

  По-умните от мен казват, че тези ролеви игри представляват важна част от порасването и (само)обучението на детето, като детето може да играе на такива игри дори без да е било никога съзнателно насърчавано.

  Поради което моето дете има семейство коне с 18 члена.

 2. 18 кончета 🙂 🙂 🙂 Много поздрави от мене! Нямам какво да добавя към анализа на двете играчки, но без да искам ми се върти из главата как би иглеждал мъжа в семейството на българската праска.

 3. Бу, даже и да не бях учила нещата, за които говориш, от личен опит знам, че е така: Всичките ни кукли вкъщи бяха женени и имаха деца:) Понеже бяха едни други години, сред куклите имаше и двама рекетьори. Единият от тях се „ожени“ и му се роди дете – новоподарена играчка, а другия рекетьор, като видя как се облагороди приятеля му и нямайки си партньорка в живота, възжела да си има детенце и си „осинови едно сираче“. Та всякакви модели са разгледани и асимилирани от нас със сестра ми още като малки хлапетии. Няма начин просто на някое малко дете, в нормално семейство, да му се разминат тези игри 🙂

  Светлина, знаех си, че съм забравила нещо от историята! В магазина с нашата праска има и една друга играчка, която ще снимам тия дни и ще ви покажа какъв ще бъде бащата въз основа на нея 😉

 4. Ах, оставам на мнението си което изказах в предишната тема, че тази играчка е гавра, купуват я само за купони, продавачката каза че не е видяла възрастен човек/дете да си я купува. Има плюшени играчки за майтап, наистина това е един прекалено голям въпрос за нещо толкова простовато.

 5. Добре, приемам, че тази играчка се продава за купони и пубери с току що набол мустак. Първо – какво прави в детски магазин? Принизенчески казано това е като да сложат като артикул сред играчките вибратор и да го продават за купони. Идват Иванчо и Мимето с майка си и я питат за какво иде реч.
  В другия вариант – прасето е купено и подарено от приятели на петнадесетгодишния Петко. На какво отношение ще се научи той към жените. С риск да заприличам на доста противните феминистки, но тук мисля, че чрез това прасе за него жените то там нататък ще бъдат „дебела свиньо“ и „я си покажи цомбите“. Да не развивам нататък – ако харесваш такова нещо, на какво ще научиш децата си?
  Та така:) А иначе, с риск да не прозвуча демократично, в блога си разглеждам теми, които аз искам и от гледната точка, която аз харесвам. Дали ще ги дъвча и преекспонирам е въпрос, който аз си решавам. Ако се чете – чете, ако не здраве да е 🙂

 6. Богомил Ветров

  Долу режима, да живее свободата на словото. Ааа, не може така, трябва да има и „свине“ и „цомби“ – иначе закъде сме? 🙂 Принципно, на мен тази играчка ми се вижда по-безобидна от порно прасето. В крайна сметка може да има възпитателна цел от типа – „ето мама, как се гледат прасенцата.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s