Сексиграчка за деца – ей че веселба!

Разхождахме се с Емил в събота, по полянки и горички, паркове и улички. Слънцето грееше и всичко беше просто прекрасно. И вървейки си по бул. Янко Сакъзов, точно срещу парка Заимов, се заковахме пред витрината на един детски магазин. Заковахме и занемяхме от една играчака сложена там. На Вашето внимание:

Прасе с бански

„Свиня с бански“

Така сега, снимката можеше да се размине и без коментар. Обаче педагоическото в мен заговори!
Говорим си за морални устои в криза, за колко са прости учителите и т.н. И на фона на дванадесетгодишни ученици облечени като проститутки и сводници пред погледа ми се изтъпанчва играчка за деца между 3 и 8 години, с огромен бюст, порно презрамки на сутиена и бикини.
Играчката по принцип, освен за игра, има възпитателни и образователни функции. Чрез играта с играчки децата усвояват различните социални роли, поведение сред връстниците и по-големите, по-късно помагат за усвояването учебен материал и такива ми ти (за подробности се обърнете към тези младежи, че аз отдавна бях студент и може да омешвам вече понятията).

И поглеждам тази свиня, това женско прасе, в тази предизвикателна поза, с този… тези цици и се чудя кой кръгъл идиот ще купи такъв изрод за детето си?! И как ще реагира когато на шест годинки милата му дъщеря, по име Шанел например, го изивка в хола и види нея – облечена с прашките и сутиена на майка си, проснала се в предизвикателна поза с червилце на устните? Какво ще прави тогава, какво ще й каже? Как ще я убеди, че това не е нормално за дечица на неините години.

Оставям на страна необходимостта от това предметите в детския свят да възпитават чувство за естетика и хармония с природата. Макар че е много вероятно едно дете, което е виждало истинско прасе, да запита:“Защо прасето не носи три реда сутиен? Нали прасетата имат повече цицки?“. Аде де!
П.П. 29 май 2008 г. – Ето и отговор на този въпрос, с благодарност към Василена, която ми го предостави нагледно:

Advertisements

18 responses to “Сексиграчка за деца – ей че веселба!

 1. Мани, мани…

 2. Мда, и аз съм го виждала това прасе, но не се бях замисляла как може да повлияе на дете. Тогава просто ми се видя идиотско. Но наистина има опасност да бъде възприето много зле.

 3. Много ми се искаше да кажа нещо умно, ама що ли онемях! Ужас :(((((

 4. тряаааааааааааааааааааас?!?!?!?!?

 5. Щом са го виждали няколко души, сигурно се продава на няколко места и има голяма вероятност прасето да си има и клиенти. Мога само да гадая за ситуацията, при която се купува. Някой баща го купува за синчето например, a дъщеря няма. Бих го допуснала, представяйки си останалите реплики, „възпитателни“ шегаджийски подмятания при играта с него и така нататък. 😦

 6. Някой чичковци може да му направят една дупка и да го ползват и за друго 🙂

 7. Razmisli прасето сто процента има клиентела! И честно да си призная, въпреки потреса си, минах от другия ъгъл да го погледна. В резултат съм сигурна, че освен подмятания, понеже гащите му са мърдащи се (не са защити като сутиена), както предполага ВВН, някой може да го ползва с други цели. Брррррр.

 8. Това е ужасно. Смешно е до абсурд, но е ужасно. :/

 9. Мдам, прави сте, че е ужасно, ама и това за броя цицки също си е верно – да се чудиш да ревеш ли, да се смееш ли…

 10. Факт е, че от безвкусици са направени милиони. Не е необходимо да обикаляме света, вгледайте се в българските телевизионни предавания…

 11. защо пък не, прасе в бански. Все едно на плажа ги няма…

 12. Ами защо не зайче с прашки, голо коте, защоооооооо. Майко мила!!!

 13. Сега ще чакаме варианта на детската песничка: „Зайченцето бяло, цял ден се е…о и пр.

 14. Защо, защо, защо. Ми защото. За съжаление така дтоят нещата. Н някой олигофрен му е дошла „брилянтната“ идея и сега ги гледаме по сергиите. По бутиците,’звинявам се.

 15. Стоят или доят, Eneya, все тая, щото ей така издояват и малкото мозък на дечицата и после цял живот зомбита, само с простотии в главата и без да питат. И тая песен сигурно отдавна я пеят в ясли и градини, може и част от държавните образователни изисквания да е станала.

 16. Хехе, забавно е, но мисля, че функцията на играчката е друга. Аз влязох в магазина и питах. Да ти кажа, няма да повярвате, но не само деца си падат по плюшени играчки. Жената ми каза, че ги купуват предимно млади хора, без деца очевидно, за купони или за подарък-гавра. Така че, мисля че не се гледа от вярната гледна точка.

 17. Pingback: Свинята-майка отвръща на удара « Патиланско царство

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s