Сутрешна дедукция или Шерлочка в метрото

Чакам метрото тази сутрин. Насреща ми се задава двойка – момиче и момче (но на около 30 години). Сутрин рано е, държат се под ръка. Тя е висока и с едър кокал, руса, той – с очила и черна коса, кепе някакво и изглежда по-интелигентен от нея. Тя дава вид като в бъдеще да стане мощна леля и майка орлица, а той – леко подтиснат от живота работач на бюро (абе в метрото е, но не е метросексуален).
Викам си: щом са толкова рано сутринта заедно, значи снощи са прекарали вечерта заедно, следователно са и гаджета. Не са женени, защто много любовно се гледат.
Но щом изкарват неделя вечер заедно и в понеделник отиват заедно на работа, следва че са гаджета от по-отдавна, защото тя (по-вероятния вариант) си има четка за зъби в тях и дрехи, и отива от неговия апартамент на работа…
В този момент младежа изпусна единия от билетите за метрото, които държеше. Билетчето фиуууу и право в краката на девойката. Съвсем логично щеше да бъде тя да клекне нежно и с усмивка да вземе билета и да го подаде на кавалера си. Наместо това, тя кокетно и нагло заби поглед в далечната далечина, давайки така време на младежа почти незабелязано от нея да я заобиколи от единия й до другия й край и да вдигне билета.
Пууууу, ууууу! Не е за него тая, след като след толкова време заедно още му кокетничи така елементарно! Утре като я помоли да му донесе чаша вода със сигурност тя ще му откаже, фръцлата му с фръцла!
🙂

Advertisements

6 responses to “Сутрешна дедукция или Шерлочка в метрото

 1. Те – приличаха ли си? Като физиономии имам пред вид?

 2. Мне. Като мутри не, пък и френологията ми куца 🙂 Физически не си приличаха, той беше и май по-нисък от нея, но не съм сигурна защото токчетата й бяха много високи… Което ме кара да се замисля, че може да й е било неудобно да клекне с тях. Обаче пък това не я оправдава за невъзпитаната реакция да се прави, че не е изпуснал човека нещо 🙂

 3. Знаеш ли защо те питам? Забелязал съм, че често такива двойки (на тази възраст имам пред вид) си приличат – тогава със сигурност ще са сериозни гаджета (с тенденция към забременяване). Но ако е така, както го описваш – той е хлътнал, а тя-едва ли. А може и да е първата й неделя у тях и да продава фасони още.
  Интересно наблюдение.

 4. Само да не забравя – имаш готин пътепис за Киев. Става ли да ти открадна? 🙂 Е, ще пиша, че ти си автора и ще дам линк насам – много ясно:-)

 5. Ами, ама ако е фасон това, е много гаден…вместо да пърха и да разпръсква очарование, тя направо му мачка самочувствието на човека, който в резултат никога не би се вдъхновил да напише нещо ала „You are wonderfil tonight“ 🙂
  А за Киев – благодаря и разбира се 🙂 Даже щях пък аз да питам приемате ли публикувани вече неща 😉 (предполагам, че третата му серия не се класира като пътепис, но каквото ти хареса взимай 🙂 )

 6. Не знам как да го кажа, но е пълно с жени, които правят това в една или друга форма на партньорите си. Въпросът е юнакът кога ще се освести (при всеки е различно). И за съжаление когато се освести тенденцията към забременяване отива към 0 и после – кой от къде е. Дет’ се вика – носиме на бой, ама да не е пред хората;-)

  Благодаря за пътеписа:-)

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s